top of page

סייטן

 

סייטן

מקור הסייטן הוא במזרח הרחוק, שם התפתח והיווה מקור חלבונים עשיר ואלטרנטיבה לבשר עבור הנזירים הבודהיסטיים. במאה ה-20 צבר הסייטן אהדה רבה בארצות המערב, לא רק בקרב צמחונים, אלא גם בקרב חובבי אוכל בריא ומאכלים אקזוטיים.

חומר הגלם העיקרי בהכנת הסייטן הוא קמח חיטה. במהלך שטיפת הבצק מתמוססות הפחמימות במים, והחלק החלבוני נשאר ונותן לסייטן את מרקמו הנפלא. הסייטן משמש כמנה עיקרית ייחודית צמחונית, ומהווה מקור עשיר לחלבון מהצומח, נטול שומן ועשיר בסיבים תזונתיים. יתרונות תזונתיים אלו בצירוף עם טעמו הניטראלי ומרקמו הייחודי מציבים אותו כחומר גלם מובחר במטבח. מרקמו העסיסי סופג טעמים בקלות והוא אינו מתכווץ בבישול. הסייטן כבר מוכן לאכילה ולכן לא צריך להקדיש לבישולו זמן ארוך. הבישול הנוסף תורם למרקם ומעשיר את ספיגת הרטבים. מרקמו הייחודי מאפשר את בישולו במגוון צורות.
בהכנת הסייטן משתתפים בני קהילת העבריים מדימונה, אשר מבססים את כל תזונתם על מזון טבעי ובריא מהצומח, נטול מרכיבים מן החי. לצד הטופו, מהווה הסייטן את חומר הגלם החלבוני הבסיסי והחשוב ביותר במטבחם של טבעוניים, ובשנים האחרונות הוא תופס את מקומו גם במטבח הצמחוני ואצל חובבי בריאות.

Screen Shot 2020-05-17 at 12.58.06.png
Screen Shot 2020-05-17 at 12.58.06.png
bottom of page